Nieuwe wetgeving afwikkelingsvergoeding betaalkaarten

De recente Europese wetgeving (Verordening 2015/751) betreffende de afwikkelingsvergoedingen van betaalkaarten is van toepassing op alle consumenten-betaalkaarten die uitgegeven zijn in de EU, met uitzondering van bedrijfskaarten en American Express-kaarten.

In de praktijk betekent deze Verordening dat de afwikkelingsvergoeding (de zogenaamde interchange fee, één van de drie kostencomponenten van een transactie, zie ook de FAQ) voortaan geplafonneerd is en voor verschillende categorieën van kaarten zal dalen.

Voor Bancontact-transacties is deze daling éénduidig, zonder uitzonderingen. Daarom daalde het Bancontact-tarief sinds 1 april 2016 automatisch, en voor alle Worldline-klanten.

Voor betalingen met internationale betaalkaarten (kredietkaarten en internationale debet kaarten zoals Maestro) is de aanpassing echter niet éénduidig, omdat ze niet op alle kaarten wordt doorgevoerd. Afhankelijk van welke klanten u over de vloer krijgt en met welke kaarten zij betalen, zou het bijvoorbeeld best kunnen dat uw tarief niet daalt, maar stijgt.

Om zeker te zijn dat u het voor uw zaak interessantste tarief blijft genieten, zullen wij uw tarief dan ook niet automatisch aanpassen aan de nieuwe wetgeving.

Contacteer uw KBC/CBC-kantoor voor meer informatie met betrekking tot de nieuwe tarieven voor betalingen met internationale betaalkaarten.

Alle details over de nieuwe wetgeving en wat dit betekent voor uw zaak, vindt u in de FAQ.